Nijkamp weer op 1 met oliebollen!

Nijkamp weer op 1 met oliebollen!

Holten – Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten is net als vorig jaar eerste geworden in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Al 13 jaar op rij staat Martin in de top drie en ieder jaar weer weet hij zich te motiveren om het nog beter te doen.

Steenbergen uit Meppel is tweede geworden en Michel, De Echte Bakker uit Houten derde.

Keuring

Zaterdag 11 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd die op een dag gehouden werd. De keuring werd uitgevoerd door vakspecialisten: de Meesters Boulanger Wietse Schiere en Mark Plaating en productontwikkelaar Carlo Sinke. De oliebollen van Nijkamp waren dit jaar echt de koploper. Carlo: “De uitgebalanceerde vulling was heel goed van smaak. De oliebol met zijn dunne krokante korst en zachte binnenkant was een feest om te eten.”

Zoektocht met goed resultaat

Martin Nijkamp is heel erg blij met dit prachtige resultaat. Martin: “Het was wel weer een zoektocht dit jaar. Vooral de open structuur hadden we nog niet meteen. Toen ben ik gaan experimenteren en heb ik telkens weer iets aangepast maar begin van de week ben ik teruggegaan naar de basis. Dat was een goede beslissing. Gelukkig kwam het precies op tijd goed!”

Feest in de winkels

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Naast verplichte productkeuringen organiseert het Gilde jaarlijks meerdere competities, waaronder de oliebollencompetitie.

Ingrid Nijkamp en het hele team zijn apetrots en ze brengen nu alles in gereedheid om de oliebollen deze decembermaand te gaan bakken en verkopen. Ingrid: “We gaan de oliebollenkraam buiten weer opbouwen maar om lange wachttijden en wachtrijen zoveel mogelijk te beperken kan ook online besteld worden via www.besteoliebol.nl.”

Meer nieuws